Блефаропикция - светлосенки на очи

Блефаропикция - светлосенки на очи

Какво е Блефаропикция?

Блефаропикция (Blepharopictia) е авторска техника в перманентния грим за оцветяване на клепачи, която включва разнообразие на дизайн между цветове и форми за нуждата на всяка жена.

Терминът произлиза от гръцката дума βλέφαρον – клепач и коренът на латинския глагол pingo, който означава рисувам, изписвам. Блефаропикция се използва в контекста на естетичното дермопигментиране. При планирането и извършването на процедурата се обхваща площ около 70 до 100% от клепачите, като секторно те се разделят на две главни зони – подвижна и неподвижна. Блефаропикция задължително обхваща неподвижната част на клепaчите, която се смята за основно поле за извършване на процедурата. 

Процедурата е подходяща за жени, които са твърде заети или нямат умения да се гримират. Приложима е при клепачи с излишна кожа за визуално моделиране на очите, което дава ефект на подмладяване; с цел отлагане на пластика на клепачите или след пластика за допълнително моделиране.

Процедурата

Микропигментацията на клепачи представлява повърхностно, контролирано надраскване на кожата, посредством игли и бои предназначени за целта. Всички материали, които се използват по време на процедурата са еднократни. Цветовете, формата и техниката на работа се подбират индивидуално за всеки клиент. 

След процедурата цветът е по-интензивен. В следствие на работата се наблюдава оток и зачервяване. Следва възстановяване между 3 и 5 дни.

За завършването на процедурата са необходими 2 до 3 процедури през различен период от време, като до 40-60 дни клепачите могат да бъдат напълно завършени и възстановени.

Всички необходими процедури са включени в цената до 90 дни. 

За постигане постоянство на цвета и формата се препоръчват освежаващи процедури. Периодът между тях може да е 24 месеца или повече. Изсветляването е индивидуално и се обуславя от различни фактори – тип кожа, слънце, солариум и други.

*Процедурата изисква предварителна консултация и индивидуално планиране. Периодът и процесът на възстановяване и изсветляване са индивидуални. Описаното по-горе обобщава ситуацията, която се наблюдава най-често.

Снимка 1 – преди процедура на клепачи. Снимка 2 – веднага след процедурата. Наблюдава се зачервяване и оток. Цветът и формата са по-интензивни. Снимка 3 – напълно възстановена и завършена процедура Блефаропикция.

Възстановяването

След процедурата се наблюдава оток и зачервяване, които отшумяват до няколко часа. Цветовете са по-тъмни и интензивни, в сравнение с резултата след възстановяването, което трае между 3 и 5 дни. По време на възстановяването очите се третират и мажат по конкретни указания. Не се използват измиващи или почистващи продукти; не се търкат, не се посещава солариум или плаж, не се гримират. Обичайната козметика за почистване на лице може да бъде заменена с мокри кърпички или мицеларна вода. 

След 3-4 дни мястото е оздравяло и започва лющене. Образувалите се корички не се белят на сила.

След възстановяването се наблюдават разлики в цвета и формата. Следват довършителни процедури. Броят на процедурите и времето между тях се определят индивидуално за всеки клиент. За завършването на процедурата при повечето клиенти са необходими две основни процедури и една корекция в период от 40 до 60 дни. Всички необходими довършителни процедури са включени в цената до 90 дни.

След възстановяването може да се наблюдава чувство на сухота. Необходима е хидратация с обичайната козметика за очи.

*Техниката на работа, цветовете, формите и начинът на завършване на процедурата са индивидуални. Процесът на възстановяване и нуждата от корекция не са идентични при всеки клиент. Броят на процедурите и времето между тях са индивидуални и се обуславят от различни фактори – тип кожа, допълнителни манипулации и др. Описаното по-горе обобщава ситуацията, която се наблюдава най-често.

Преди и след напълно възстановена процедура на очи Блефаропикция.

Поддръжка и освежаващи процедури

Изсветляването на процедурата дава възможност за промяна на цветовете и дизайна. След като очите са завършени и възстановени, постепенно цветовете започват да изсветляват. Необходими са поддържащи/освежаващи процедури, за да се постигне постоянство на резултата във времето. Периодът на тези процедури варира, но средно е веднъж на 24 месеца или повече. Цветовете не са напълно изчезнали, но се смята, че могат да бъдат опреснени.

*Процесът на възстановяване и изсветляване, броят на процедурите и времето между тях са индивидуални и се обуславят от различни фактори – тип кожа, окосмяване, слънце, солариум и други. Описаното по-горе обобщава ситуацията, която се наблюдава най-често.

Цветове, дизайн и техника на работа

Дизайнът за всеки клиент е индивидуален. За постигането на най-добри резултати се препоръчва цялостен проект на лицето, който включва всички зони – вежди, устни и очи. 

Жените срещат различни затруднения с поддържането на ежедневния си тоалет. Те могат да са свързани с липса на време, умения или намалено зрение. Без значение възрастта на жената, желанието да се чувства и изглежда добре не се променя. С напредването на възрастта гримът на клепачите става изключително важен. Моделирането на дълбочината освежава и подмладява погледа, като може да отложи блефаропластиката с още няколко години. Процедурата ѝ дава сигурността, че винаги е във вид за възхищение – цветна, свежа и със самочувствие.

Блефаропикция успешно се комбинира с фейслифтинг, блефаропластика и филъри за обем.

Преди и след цялостен грим и напълно завършени и възстановени процедури на вежди (Ombré техника), очи (Blepharopictia) и устни (контур със запълване). Допълнителен грим – фон дьо тен, руж и спирала за очи.

Важна информация за часа на процедурата.

Времетраене:
90 минути

Часът включва:
– престой с обезболяващо;
– време за извършване на процедурата (45 мин.);

Цени:
Цена на процедурата: 1740 лв
Цена на корекцията: 40 лв

Отстъпки за освежаващи процедури:
Цената на освежаващата процедура се определят индивидуално, като отстъпката може да е до 50% от настоящата цена на услугата.

* Отстъпките се отнасят само за настоящи клиенти. 
* За корекция се възприемат процедурите изпълнени в срок до 90 дни след първата или освежаващата процедура.

Уважаеми клиенти, 

всеки час за процедура се капарира. Стойността на капарото е 100лв. То не се възстановява при отказ на клиента от процедура. Корекции в часа може да направите до 48 часа преди самия час без да е необходимо да капарирате новия час. 

Благодарим ви предварително!

Как да поддържаме перманентния си грим?

Хидратацията е от изключително значение за тялото и кожата. Поддържайте третираните зони винаги добре овлажнени. Сухотата изменя цветовете и ги състарява. За да поддържате перманентния грим свеж, винаги почиствайте от фон дьо тен или друг грим, който е попаднал върху татуираните зони.

Когато забележите нужда да се опресни формата и цвета, запазете час за освежаване. Времето за тази процедура при всеки клиент е индивидуално, но тя може да е след 24 месеца или повече.

блефаропикция

Често задавани въпроси

Няма конкретни противопоказания процедурата да не се извършва при бременост или кърмене, но това остава личен избор на клиента. Съветваме Ви да се консултирате с личен лекар, лекар наблюдаващ бременността или друг специалист. 

Няма конкретни противопоказания процедурата да не се извършва при кърмене или бременост, но това остава личен избор на клиента. Съветваме Ви да се консултирате с личен лекар или друг специалист.

Напълното спадане на отока може да отнеме от няколко часа до ден. Възстановяваването е индивидуално при всеки клиент. 

След възстановяването е напълно нормално да се наблюдават разлики в наситеността на цветовете, формата, преливането или други несъвършенства. Всички необходими корекции се извършват на втора процедура 30-40 дни след първата. 

Корекцията може да е минимална или по-цялостна и основна за завършването на процедурата в зависимост от нуждата и подхода на работа. 

Болката е индивидуално преживяване, за да се намали се използва локално обезболяващо преди процедурата. При нужда и по време на процедурата. Също така се стараем времето на работа да е максимално кратко. 

Какво още може да постигнем с перманентен грим?

Как можем да услесним ежедневния си грим?

Как да изглеждаме винаги привлекателни, впечатляващи и секси?

Вижте вълнуващите промени с цялостен перманентен грим на Илияна, Петя и Ана.

Беше ли полезна тази информация за Вас?

Уважаеми клиенти,

перманентният грим е процедура, която изисква време и търпение, за да се постигне крайния резултат, а информираността дава на клиента разбиране по време на възстановяването и след това.
Не се колебайте да ни потърсите при нужда от допълнителна информация.

Благодаря ви за доверието.

Вашето мнение е важно за нас. Споделете ни препоръки и коментари.

Към началото